Pages

Monday, September 29, 2014

Bilik Sewa Pertama 2009


Bilik sewa pertama saya. Hidup di rumah kedai ini mengenalkan saya erti kesusahan.

First time duduk seorang, tak pandai bajet keewangan lagi. Ikat perut pada minggu terakhir setiap bulan dah macam hal biasa. Terpaksa apply cuti emergency sebab tak cukup duit nak isi minyak kereta pergi kerja.

Satu rumah dengan penjual senjata api. Hobi brother itu suka tengok orang buang sampah dari atas beranda. Badan bulky. Rambut macam Brock Lesnar.

Taik kucing yang busuk di tangga hampir setiap hari. Selalunya lampu takda. Kena hati-hati naik tangga takut terpijak taik kucing.

Air pun kecik dan kadang-kadang tidak ada. Kalau ada air, rakan serumah basuh baju berjam-jam.

Bangun 2-3 pagi. turun bawah semata-mata nak makan berger.

Malam-malam ada free show KL Drift kat depan rumah.

Di rumah ini, aku berjaya menghasilkan 2 buku dan lukis komik untuk surat khabar.