Pages

Wednesday, February 22, 2017

Anak peniaga cendol mati mengejut

Beberapa minit selepas saya beli air cendol semalam, anak penjual cendol yang turut ada di situ meninggal dunia. Meninggal mengejut. Tiada tanda sakit dan bukan juga sebab kemalangan.
Kalau selalunya pasangan peniaga ini buka radio, kebetulan semalam mereka pasang ayat Quran. Keadaan sebelum kejadian agak tenang. Seperti tiada apa-apa yang buruk akan berlaku.
Yelah... siapa jangka kan? Dalam keadaan tenang itu, ajal anak peniaga itu pun sampai. Tak kira usia, tempat, sihat ataupun sakit. Kalau Tuhan nak cabut nyawa time tu... cabutlah.

Wednesday, February 15, 2017

Seumur hidup aku. 2 kali langgar harta orang. Tetapi orang tu lari apabila tengok aku datang minta maaf.
1. Langgar pintu pagar hotel di Subang Jaya. Aku keluar nak minta maaf, pak guard tu lari masuk dalam bilik guard.
2. Langgar kereta yang parking depan rumah. Aku keluar kereta nak minta maaf, orang tu tutup tingkap dan pura-pura tiada dalam rumah. Nak minta maaf pun susah. Tapi bagus juga, save duit aku.